Companiile listate de la BVB invata transparenta de la BERD

Data publicarii: 24-07-2013 | Bursa

Bursa de Valori Bucuresti (BVB) a dat startul unui proiect de guvernanta corporativa, realizat impreuna cu BERD, care si cofinanteaza proiectul. Denumit "Revizuirea si implementarea Codului de guvernanta corporativa din Romania”, proiectul va fi pus in aplicare de un consortiu condus de Nestor Advisors, in parteneriat cu NNDKP Romania si SC Concept SRL, reprezentat de Aurelian Dochia.

Consortiul va oferi servicii de revizuire a practicilor de guvernanta corporativa (GC) ale companiilor listate, inclusiv prin compararea practicilor cu cele din tarile similare ca nivel de dezvoltare. De asemenea, vor fi elaborate propuneri pentru piata noastra, in ideea de a creste utilizarea guvernantei corporative. 

De altfel, o problema importanta pentru multe companii listate la BVB, mai ales pentru cele din categoriile inferioare (listate mai mult sau mai putin fortat), este intelegerea practicilor in sine si a elementelor pozitive din GC. In timp ce multi actionari majoritari sunt inca deranjati de transparenta la care obliga listarea la bursa si regulile GC (motiv pentru care multi refuza listarea), cei care inteleg vad avantajele ce deriva din interesul ridicat al investitorilor si care se traduce prin cerere pentru titlurile proprii. 

Integral in Capital.ro