MasterCard se ofera sa lucreze alaturi de Comisia Europeana pentru a contribui la conturarea viitorului platilor in Uniunea Europeana

Data publicarii: 24-07-2013 | Finante-Banci

 MasterCard sustine in totalitate obiectivul Comisiei de a incuraja platile electronice sa devina mai sigure, mai competitive si sa aiba un grad mai mare de inovatie. Acest lucru va permite utilizatorilor de carduri, retailerilor si celorlalti jucatori implicati sa beneficieze la maximum de avantajele unei piete unice UE, iar MasterCard se angajeaza sa colaboreze cu Comisia pentru a indeplini acest obiectiv. 

Javier Perez, Presedinte MasterCard Europe, a declarat:

"Sustinem obiectivele Comisiei, dar, in acelasi timp, suntem preocupati de faptul ca unele dintre propunerile legislative prezentate astazi, cum ar fi limitarea comisioanelor de interchange si restrictiile aplicate regulii privind acceptarea tuturor cardurilor emise sub aceeasi marca (Honour-All-Cards), nu vin in sprijinul acestor obiective. Dimpotriva, credem ca ele vor dauna si vor constitui un inconvenient pentru utilizatorii de carduri si pentru comerciantii mici si vor restrictiona concurenta si inovatia pe piata europeana de plati. Ne dorim sa lucram alaturi de Comisia Europeana, Parlamentul European si Consiliul de Ministri al UE, pe tot parcursul procesului legislativ, pentru a contribui la crearea unui cadru de reglementare ce vine in sprijinul cresterii platilor electronice, pastrand, in acelasi timp, valoarea acestora pentru utilizatorii de carduri si pentru comercianti.” 

comunicat de presa