Garanti Bank, premiata de Global Finance pentru serviciul de internet banking si strategia de social media

Data publicarii: 26-07-2013 | Finante-Banci

Garanti Bank, una dintre cele mai dinamice si inovatoare banci de pe piata locala, a fost premiata de catre prestigioasa revista Global Finance pentru "Best Consumer Internet Bank in Romania” si "Best in Social Media in CEE Region”. Cele doua distinctii au fost acordate in cadrul "2013 World's Best Internet Banks Competition”.

Evaluarea a fost realizata de catre un juriu exigent de la Infosys -  lider global in consultanta, tehnologie si outsourcing, si de catre echipa editoriala a Global Finance, pe baza unor criterii precum: importanta strategiei de a atrage si deservi clientii online, succesul in a face clientii sa foloseasca produsele web, cresterea numarului de clienti online, varietatea ofertei, dovada tangibila a beneficiilor castigate de pe urma initiativelor pe internet.  

"Ne bucuram sa vedem ca, de la an la an, performanta serviciului nostru de internet banking, Garanti Online, face diferenta pe piataiar cresterea constanta a numarului de clienti este o dovada in acest sens. Vom continua sa dezvoltam produse si servicii de inalta calitate pentru clientii nostri si sa ne apropiem de ei prin platforme inovatoare in social media, online sau mobile”, spune Ufuk Tandogan, CEO Garanti Group Romania.

Garanti Online, serviciul de internet banking al Garanti Bank, a fost lansat in octombrie 2007, initial pentru persoanele fizice, pentru ca in mai 2008 sa devina disponibil si pentru clientii persoane juridice. 

Platforma ofera utilizatorilor servicii inovatoare, permitandu-le sa gestioneze tranzactii bancare complexe, in timp real, oricand, si mai ales de oriunde. Numarul de utilizatori Garanti Online a crescut cu 14% pana la finele lui 2012, in comparatie cu 2011. La fel, numarul tranzactiilor prin internet banking a crescut cu 34% la finele lui 2012, in comparatie cu 2011. Top trei tranzactii prin Garanti Online sunt transferurile intrabancare, transferurile interbancare,si tranzactiile de schimb valutar. Cea mai recenta inovatie introdusa pe piata locala - integrarea aplicatiei online de solicitare credite in platforma de internet banking - a transformat Garanti Online in primul serviciu de internet banking din Romania prin care cererile de credite pot fi pre-aprobate in timp real. Construit pe o infrastructura de ultima generatie, Garanti Online a primit de la lansarea sa mai multe premii interne si internationale. 

La randul ei, strategia de social media desfasurata in ultimii ani a adus rezultate excelente pentru Garanti Bank Romania, care a castigat premiul "The Best in Social Media in CEE Region”. Strategia se bazeaza pe o prezenta puternica pe Facebook (www.facebook.com/GarantiBankRomania), unde Garanti s-a numarat printre primele banci din Romania cu activitate sustinuta in reteaua de socializare. Strategia pune accentul pe oferirea unui continut de calitate, relevant, precum si pe generarea unui nivel ridicat de angajament al fanilor, aspecte ce au contribuit decisiv in procesul de jurizare a concursului. Implicarea bloggerilor in activitatile de CSR, precum si prezenta in alte retele sociale, precum Pinterest si Foursquare, au contat de asemenea in obtinerea premiului "The Best in Social Media in CEE Region”.  

Garanti Bank Romania acorda o mare atentie si canalelor de comunicare interna, precum blogul intern Garanti4All. Lansata in martie 2012, platforma are scopul de a prezenta membrilor echipei informatii referitoare la produsele si serviciile Garanti. Mai mult, blogul incurajeaza munca in echipa Garanti, precum si initiativele, facilitand interactiunea cu cititorii si adaugand constant noi caracteristici care aduc valoare comunicarii interne.   

Garanti Bank este una dintre primele banci din Romania care au comunicat prin canale de social media, intelegand nevoia de a fi aproape de clienti prin cele mai moderne si prietenoase retele de socializare. Interesul accentuat pentru social media este impartasit si de banca-mama, Turkyie Garanti Bankasi, al carei cont de Facebook a fost primul din lume, in categoria bancara, care a depasit un milion de fani. Cu peste 1.400.000 de fani in acest moment, Turkiye Garanti Bankasi se numara printre primele 10 cele mai apreciate banci pe Facebook din lume, dupa numarul de fani.


Tag-uri: