Ministerul Fondurilor Europene a publicat proiectul de Ordin pentru abrogarea procedurii de achizitii pentru beneficiarii de fonduri UE din mediul privat

Data publicarii: 29-07-2013 | Finante-Banci

Ministerul Fondurilor Europene (MFE) a publicat pe pagina oficiala de web, www.fonduri-ue.ro, proiectul de Ordin privind abrogarea Ordinului nr. 1050 din 29 octombrie 2012 privind aprobarea Procedurii de atribuire aplicabile beneficiarilor privati de proiecte finantate din instrumente structurale, obiectivul "Convergenta”. MFE asteapta opinii pe marginea proiectului de Ordin publicat pana miercuri, 31 iulie a.c.

"Vom elimina procedura de achizitii pe care beneficiarii din mediul privat sunt obligati sa o deruleze in prezent. Aceasta este o actiune logica pentru ca acesti beneficiari co-finanteaza proiectele din resurse proprii si, din acest motiv, sunt interesati sa utilizeze eficient banii. In plus, beneficiarii din mediul privat nu au experienta in derularea de proceduri de achizitii, ceea ce inseamna ca aceasta obligativitate duce la intarzieri sau chiar blocaje in implementarea proiectelor”, a declarat Ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici. 

Potrivit proiectului de Ordin, daca valoarea estimata a achizitiei nu depaseste pragurile valorice prevazute de art. 19 din O.U.G nr.34/2006, beneficiarul achizitioneaza  direct produse, servicii sau lucrari. Daca valoarea estimata a achizitiei depaseste pragurile valorice prevazute de art. 19 din O.U.G nr. 34/2006, atunci beneficiarii privati vor aplica procedura simplificata, respectiv:

  • - in cazul contractelor de furnizare de servicii beneficiarii privati aplica procedura simplificata fara sa existe o limita valorica superioara de la care sa se aplice dispozitiile O.U.G nr. 34/2006;
  • - in cazul contractelor de servicii si lucrari beneficiarii privati aplica procedura simplificata daca nu indeplinesc cumulativ conditiile de la art. 9 lit. c si c1 din actul normativ mentionat.

Ultimele stiri pe BankNews.ro: