Cine a mai venit in conducerea SIF Banat Crisana

Data publicarii: 29-07-2013 | Bursa

El Lakis Najib, presedintele CA al Romenergo, numit membru provizoriu in CA al SIF1

Presedintele Consiliului de Administratie al Romenergo, cetateanul libanez El Lakis Najib, a fost numit membru provizoriu in CA al SIF Banat-Crisana (SIF1), pe un loc ramas vacant inca de la AGA din aprilie, cand doar sase din cele sapte locuri din CA au fost ocupate in urma votului actionarilor. "In data de 26 iulie 2013, in conformitate cu prevederile legale si statutare, membrii Consiliului de Administratie au numit pe domnul Najib El Lakis in functia de administrator provizoriu al SIF Banat-Crisana pana la adunarea generala ordinara a actionarilor", se arata intr-un comunicat transmis, vineri, de SIF Banat-Crisana Bursei de Valori Bucuresti.

Najib El Lakis actioneaza concertat cu presedintele CA si directorul general al SIF Banat-Crisana, Dragos Bilteanu. Potrivit fostei Comisii Nationale a Valorilor Mobiliare (CNVM), in luna aprilie Bilteanu, Romenergo si Najib El Lakis, precum si firma Aktra Holding Limited, inregistrata in Cipru, detineau aproape 9% din actiunile SIF Banat-Crisana. CNVM le-a limitat acestora dreptul la vot la 5% la AGA din aprilie, in care au fost alesi sase administratori si cand s-a decis ca SIF sa nu distribuie dividende pentru prima data de la infiintare.

In AGA derulata la finele lunii aprilie, Ioan Cuzman, aflat in conducerea SIF Banat-Crisana in ultimii 18 ani, nu a mai fost ales in Consiliul de Administratie de actionari, care au numit 6 dintre cei 7 administratori ai societatii. Atunci, Dragos Bilteanu a fost reales presedinte al Consiliului de Administratie si director general, iar pozitia de vicepresedinte a fost preluata de Stefan Dumitru. Alaturi de Bilteanu si Dumitru, in CA se mai regasesc Ion Stancu, Ali Lakis (reprezentant Banque SBA), Valentin Chiser (din partea grupului Romenergo) si Adrian Petreanu.

Integral in Curierul National

Ultimele stiri pe BankNews.ro: