Oglinda economiei: 2,3 milioane de romani nu au contribuit la pensia privata obligatorie in iunie

Data publicarii: 29-07-2013 | Finante-Banci

Aproape 2,3 milioane de romani, dintre cei 5,9 milioane care au conturi de pensii private obligatorii (pilon II), nu au avut niciun leu virat in aceste conturi in luna iunie, fie pentru ca nu au niciun loc de munca, fie pentru ca lucreaza fara carte de munca.

"Piata fondurilor de pensii este o oglinda foarte buna a ceea ce se in-tam-pla in economie. Cei 2,3 milioane de romani care nu contribuie provin din randurile celor care nu mai au un loc de munca sau ale celor care nu au carte de munca si lucreaza fie la negru, fie in baza unor contracte temporare de mun-ca", a spus Mihai Coca-Cozma, vicepresedintele Asociatiei Pensiilor Ad-minis-trate Privat si directorul general al Alico Pensii.

Din acest an, contributia obligatorie pentru pensia privata obligatorie a urcat la 4% din venitul angajatului. La un salariu brut pe economie de 2.231 lei, contributia lunara la fondul de pensii este de circa 90 de lei. In iunie, suma totala intrata in conturile fondurilor de pensii obligatorii a fost de 268,5 mil. lei.

Sursa: ZF.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: