Vodafone Romania si Orange Romania au semnat un acord pentru partajarea infrastructurii de retea

Data publicarii: 31-07-2013 | IT&C

Vodafone Romania si Orange Romania au anuntat, miercuri, parafarea unui acord pentru partajarea infrastructurii de retea, actiunea ce va permite celor doua companii sa investeasca in dezvoltari tehnologice cu acoperire nationala, in special 4G.

Acordul este in concordanta cu practicile uzuale ale industriei, atat in cadrul Uniunii Europene, cat si in afara acesteia, iar beneficiile vor permite celor doua parti sa investeasca in extinderea acoperirii 4G, precum si in acoperirea zonelor 'albe' din localitatile rurale. 

Potrivit celor doua companii, acestea vor opera independent spectrul detinut si isi vor pastra controlul strategic asupra retelelor de comutatie, prin separarea completa. Acest lucru va asigura diferentierea retelelor si independenta totala a operatorilor din punct de vedere competitiv si comercial. De asemenea, acest acord va duce la eliminarea duplicarii infrastructurii de retea, cu beneficii importante asupra mediului inconjurator. 

Vodafone Romania este o divizie a Vodafone Group Plc., unul dintre cele mai mari grupuri de telecomunicatii mobile din lume, cu aproximativ 409 de milioane de clienti, la 30 iunie 2013. 

Orange Romania avea, la sfarsitul lunii iunie a.c., 10.200.144 de clienti, cu aproximativ 154.000 mai multi decat in perioada similara din 2012. In prima jumatate a acestui an, compania a raportat venituri totale de 449 milioane de euro, in scadere cu 0,6% fata de primele sase luni din anul anterior.

Sursa: AGERPRES

Ultimele stiri pe BankNews.ro: