Camera de Comert Nationala a Romaniei deschide un Birou de Reprezentare la Chicago

Data publicarii: 01-08-2013 | Afaceri

Excelenta Sa Presedintele Camerei de Comert Nationale a Romaniei, Domnul Mihail M. Vlasov a avut privilegiul de a primi o importanta delegatie americana - Domnul Tony Munoz, Senator de Illinois si Domnul Dan Shomon, CEO, Dan Shomon, INC., alaturi de doi importanti oameni de afaceri romani, stabiliti in SUA si un reprezentant al Ministerului Afacerilor Externe, la sediul Centrului Expozitional Romexpo.

Inca de la inceputul intalnirii s-au transmis mesaje de prietenie si cooperare, Inaltii oaspeti americani multumind Conducerii Camerei de Comert Nationale pentru primirea deosebita si complexitatea cadrului de discutie, desfasurata pe ample paliere economice, sociale si politice, in contextul preocuparii celor doua parti pentru impulsionarea cooperarii bilaterale la nivelul comunitatilor de afaceri, prin masuri menite sa stimuleze consumul, cresterea economica si crearea de locuri de munca.

Excelenta Sa Presedintele Camerei de Comert Nationale i-a informat pe oaspetii americani despre proiectul Camerei de Comert Nationale, deschiderea unei Reprezentante la Chicago, pentru a dinamiza relatiile comerciale bilaterale, in contextul unei prezente semnificative a comunitatii romanesti in statul Illinois.

Intrevederea informala a inclus o trecere in revista a istoricului Camerelor de Comert din Romania, a evolutiei acestora comparativ cu Sistemele Camerale din SUA sau din Franta, a etapelor prin care trecut societatea romaneasca. Excelenta Presedintele Camerei de Comert Nationale a prezentat forma de organizare a Sistemului Cameral din Romania, categoriile de membri, serviciile, activitatile si proiectele Camerei de Comert Nationale - platforma de reprezentare a mediului de afaceri la nivelul Autoritatilor nationale si internationale. 

In acest context, Doamna Liliana Stefanescu, a vorbit despre apartenenta Camerei de Comert Nationale la cele mai importante organisme camerale la nivel mondial - Asociatia Camerelor de Comert Europene (Eurochambres), unde Execelenta Sa Presedintele Camerei de Comert Nationale face parte din Consiliul de Directori, Camera de Comert Internationala (ICC), Asociatia Camerelor de Comert din Balcani (ABC) - in calitate de membru fondator si Consiliul de Afaceri al Organizatiei de Cooperare la Marea Neagra (BSEC BC), subliniind importanta Camerei Nationale, singura organizatie reprezentativa a oamenilor de afaceri din lume care functioneaza dupa o Lege organica.

La randul lor, oaspetii americani au apreciat ideile expuse, asigurand Conducerea Camerei de tot sprijinul pentru materializarea proiectului cu privire la crearea unui Birou de Reprezentare al oamenilor de afaceri la Chicago.

Vizita a fost consemnata printr-un mesaj in Cartea de Onoare a Camerei de Comert Nationale.


Ultimele stiri pe BankNews.ro: