Subscrierile AXA au urcat cu 10% in primul semestru, la 17 milioane de lei

Data publicarii: 05-08-2013 | Finante-Banci

Primele brute subscrise de AXA Asigurari, subsidiara locala a gigantului francez Axa, au crescut cu 10% in perioada ianuarie-iunie si au ajuns la 16,7 milioane de lei (3,7 mil. euro), potrivit datelor publicate de asigurator. Si volumul de polite nou subscrise de francezi pentru clientii individuali au avansat in aceasta perioada cu 9%.

Compania nu a raportat insa valoarea veniturilor din polite noi. Dinamica pozitiva a afacerilor AXA vine in contextul in care piata locala de asigurari de viata a raportat un minus de 2,8% in primele trei luni ale anului, potrivit ultimelor date disponibile. Pe piata locala, AXA are o cota de piata redusa, sub 2% din subscrierile pe asigurari de viata, asiguratorul fiind inca in perioada de dezvoltare a businessului si de consolidare a retelei teritoriale.

Francezii, care au intrat pe piata abia in 2010, au dezvoltat o strategie de vanzari diferita pe piata locala, alegand sa deschida unitati teritoriale proprii, spre deosebire de majoritate companiilor de asigurari de viata care se bazeaza pe agenti de vanzari sau pe distribuirea politelor prin retele bancare. AXA a intrat pe piata prin achizitia in 2010 a Omniasig Life, un jucator de talie mica, dar pregatirile pentru lansarea efectiva a operatiunilor au durat mai mult de un an. 

Ultimele stiri pe BankNews.ro: