Isarescu: Bancile trebuie sa se apropie de clienti; daca as fi in locul lor asa as face, dar nu sunt inca

Data publicarii: 06-08-2013 | Finante-Banci

Bancile trebuie sa se apropie de clienti si sa inteleaga faptul ca aceasta apropiere este in interesul lor pentru ca reprezinta sursa lor principala de castig, a aratat, luni, guvernatorul Bancii Nationale a Romaniei (BNR), Mugur Isarescu, intr-un briefing de presa.

"Bancile trebuie sa se apropie de clienti. Sa-i inteleaga mai bine, sa conlucreze cu ei si in ceea ce priveste creditele care au anumite probleme. Ca sa nu fiu interpretat altfel este un sfat personal. Eu, daca as fi in locul lor, asa as face, dar nu sunt inca. Noi speram ca mai devreme sau mai tarziu, sper sa fie mai devreme, bancile vor realiza ca este in interesul lor sa se apropie de clienti. Este sursa lor principala de castig si de evitarea unor situatii mai dificile pentru ele", a spus Isarescu. 

Guvernatorul Bancii Centrale a aratat ca spera ca bancile sa vada pozitiva decizia BNR de reducere a dobanzii de politica monetara intr-un moment in care costul unui credit in lei se apropie de cel al unui imprumut in valuta. 

'Transmisia (reducerea dobanzii de politica monetara reflectata in evolutia dobanzilor la credite - n.r.), cred eu, este ca se va face mai repede depinde de cat de repede inteleg si ele (bancile - n.r.) si vor actiona umanitar pentru ca aceasta speranta sa devina realitate. (...) Vor vedea pozitiva aceasta decizie. Le-am transmis pe diverse cai de vreo 2-3 luni incoace. In prezent, costul unui credit in lei se apropie de unul in valuta", a explicat oficialul BNR. 

Isarescu a adaugat, totodata, ca mai exista 'camp' pentru reducerea dobanzii de politica monetara. 

Consiliul de Administratie al Bancii Nationale a Romaniei (BNR) a decis, in sedinta de luni, reducerea dobanzii cheie la 4,5% pe an de la 5% pe an, incepand cu data de 6 august 2013. 

Sursa: AGERPRES

Ultimele stiri pe BankNews.ro: