Rasvan Popescu: Voi contesta in justitie concluziile ANI pe care le consider neintemeiate

Data publicarii: Astazi, 07-08-2013 | Media

Fostul presedinte al CNA Rasvan Popescu, in prezent membru al Consiliului, a anuntat miercuri, pentru AGERPRES, ca va contesta in justitie concluziile ANI privind faptul ca ar fi incalcat regimul juridic al conflictului de interese, concluzii pe care le considera neintemeiate.

"Este vorba de doua lucruri fara nicio legatura unul cu altul. Una e activitatea mea de creatie literar-artistica la care Legea 161 privind regimul conflictelor de interese imi da dreptul pe durata mandatului la CNA, adica realizarea de scenarii literare, si alta este munca mea in Consiliu", a afirmat Popescu. 

El a explicat ca a realizat un scenariu impreuna cu Media Pro Pictures pentru filmul "Ceva bun de la viata", in regia lui Dan Pita. 

"Pe de o parte, vorbim de un scenariu dupa care compania Media Pro Pictures a realizat un film, un scenariu adjudecat, premiat de Centrul National al Cinematografiei (CNC) in urma unui concurs national, cu un juriu independent. Banii la care face referire ANI au fost platiti ca urmare a castigarii primei de la stat prin concursul de la CNC si din care se platesc drepturile de autor si o parte din productie. Este vorba de scenariul filmului "Ceva bun de la viata", in regia lui Dan Pita. Pe de alta parte, este vorba de munca mea de la CNA in raport cu Pro TV SA. Fata de aceasta din urma care este o companie detinatoare de licente audiovizuale am avut un comportament corect si legal. Am votat cele mai multe dintre sanctiunile primite de acest radiodifuzor si le-am pus in aplicare pe toate ca presedinte al Consiliului. Cat priveste solicitarile Pro TV (n.r. adresate CNA) acestea au fost in cele mai multe cazuri aprobate in unanimitate de catre Consiliu", a spus Popescu. 

El si-a exprimat convingerea ca va avea castig de cauza in justitie. "Sunt sigur ca voi avea castig de cauza in justitie. Sunt convins", a adaugat Popescu. 

Agentia Nationala de Integritate a stabilit ca Rasvan Popescu a incalcat regimul juridic al conflictului de interese de natura penala. 

Potrivit unui comunicat al ANI remis miercuri AGERPRES, Rasvan Popescu a incalcat regimul juridic privind conflictul de interese in materie penala, intrucat, in calitate de membru al CNA (mandatele 2006 - 2012, 2012 - 2018), respectiv de presedinte al CNA (29 iunie 2007 - 19 decembrie 2012), in exercitarea atributiilor de serviciu, a solutionat cereri si a participat la luarea unor decizii in urma carora s-au acordat autorizatii de licenta audiovizuala pentru SC Pro TV SA. 

In acelasi timp, Rasvan Popescu s-a aflat in relatii comerciale si a beneficiat de foloase patrimoniale in cuantum de 15.000 euro de la SC Media Pro Pictures SA. 

Conform sursei citate, din activitatea de evaluare, a rezultat faptul ca atat Pro TV SA, cat si Media Pro Pictures SA (societate comerciala din partea careia Rasvan Popescu a realizat beneficii materiale in cuantum de 15.000 euro) au acelasi actionar - CME Investments B.V. 

Sursa: AGERPRES

Ultimele stiri pe BankNews.ro: