Fondul urias de 560 de miliarde de euro al Norvegiei a intrat pe tacute la BVB

Data publicarii: 09-08-2013 | Bursa
Fondul de investitii suveran al Norvegiei, cel mai mare fond suveran din lume, cu active de circa 557 mld. euro la finalul lui martie 2013, a realizat anul trecut primele investitii pe bursa de la Bucuresti, potrivit raportului anual al fondului.

"Investitiile fondului au crescut la 72 de tari, la finalul lui 2012, de la 68 de tari cu un an inainte, dupa ce acesta a intrat pe piete precum Qatar, Kenya si Romania", se arata in raportul anual al fondului.

Primele investitii realizate de fondul norvegian in Romania sunt in actiuni BRD, Banca Transilvania (TLV), Transgaz (TGN), Transelectrica (TEL) si OMV Petrom (SNP), la care se adauga un pachet de 1,14% din actiunile Bursei de Valori Bucuresti (BVB), conform situatiei portofoliului de la finalul anului trecut. Valoarea totala a inves-titiilor fondului pe bursa locala era de circa 2,1 milioane de euro, in conditiile in care investitiile totale in actiuni ale fondului se ridica la circa 350 de miliarde de euro, fiind cel mai mare portofoliu de actiuni din lume.

"Suma e insignifianta raportata la portofoliul lor, dar faptul ca a spart gheata e un semnal pozitiv pentru piata", a comentat un broker.

Integral in Zf.ro.

Ultimele stiri pe BankNews.ro: