Seful Fed Dallas: Franta este cel mai puternic motiv de ingrijorare in Europa

Data publicarii: 12-08-2013 | International

 

Presedintele Rezervei Federale (Fed) din Dallas, Richard Fisher, este mai ingrijorat in privinta economiei Frantei, a doua ca marime din zona euro, decat de periferia uniunii monetare, informeaza Mediafax, citand CNBC.

Fisher a afirmat intr-un interviu acordat publicatiei germane Handelsblatt ca este de un optimism precaut in legatura cu zona euro, observand o imbunatatire a situatiei in regiunea afectata de criza. El a adaugat insa ca problemele raman mai ales in Franta.

"Sunt ingrijorat in privinta Frantei, mai mult decat in cazul oricarei alte tari. O Franta puternica este importanta in contextul istoriei europene. Riscurile legate de dezvoltarea economiei nu trebuie subestimate", a spus Fisher.

Indicatorii din ultima perioada au aratat ca tabloul economic al Frantei s-a imbunatatit usor, cu toate ca o scadere puternica a productiei industriale arata ca redresarea este inca departe.

Conform datelor institutului francez de statistica INSEE publicate vineri, productia industriala a Frantei a scazut cu 1,4% in iunie, fata de luna mai, in timp ce analistii anticipau o usoara crestere.

Ministerul francez de Finante a anuntat recent ca economia a iesit din recesiune in trimestrul al doilea, cu un avans de 0,2%, iar Banca Frantei anticipeaza pentru acest an o crestere economica de 0,1%. Majoritatea analistilor se asteapta insa la contractie.

Somajul a atins nivelul de 10,4% in primul trimestru, iar potrivit unui sondaj publicat in aceasta saptamana 84% dintre francezi considera ca presedintele Francois Hollande nu va reusi sa reduca rata somajului pana la sfarsitul anului.


Integral in Gandul.info.
Ultimele stiri pe BankNews.ro: