Obama, in fata celei mai importante decizii economice din mandatul sau

Data publicarii: 13-08-2013 | International
SUA cauta un nou sef al Rezervei Federale, care sa il inlocuiasca pe actualul presedinte Ben Bernanke, al carui mandat expira in ianuarie 2014, iar presedintele Barack Obama crede ca actualul vicepresedinte al Fed Janet Yellen si fostul secretar al Trezoreriei Larry Summers sunt foarte calificati, informeaza Mediafax.

"Sincer, cred ca Larry Summers si Janet Yellen sunt candidati foarte bine calificati", a spus Obama, adaugand ca decizia finala va fi una dintre cele mai importante decizii economice din mandatul sau.

Plecarea lui Bernanke, numit la conducerea bancii centrale in 2006 de catre presedintele George W. Bush si reconfirmat in post in 2010 de catre Obama, face obiectul unor numeroase speculatii, intr-o perioada in care Fed este pe cale sa hotarasca restrangerea politicii de stimulare a economiei.

"Presedintele Rezervei Federale nu este doar unul dintre cei mai importanti lideri politici din SUA, este si unul dintre cei mai importanti lideri politici din lume", a declarat presedintele Obama.

Integral in Gandul.info.
Ultimele stiri pe BankNews.ro: