SUA vor pune sub acuzare mai multi fosti angajati ai grupului bancar JPMorgan in scandalului balenei de la Londra

Data publicarii: 13-08-2013 | Diverse
Autoritatile americane ar putea pune oficial sub acuzare chiar saptamana aceasta mai multi angajati ai grupului bancar JPMorgan, cel mai mare din SUA, care au incalcat legea in incercarea de ascunde pierderile uriase suferite de banca in 2012, ca urmare a scandalului "balena de la Londra”, in care banca a pierdut dintr-un foc sase miliarde de dolari.

Procurorii americani ar putea anunta chiar saptamana aceasta punerea oficiala sub acuzare a unor fosti angajati ai celui mai mare grup bancar american, JP Morgan, potrivit unor surse apropiate anchetei, citate de agentia de stiri Bloomberg.

Fostii angajati vor fi acuzati pentru faptele comise in incercarea de a ascunde pierderile inregistrate de banca in 2012, insa deocamdata nu a fost dezvaluita identitatea niciunuia dintre potentialii inculpati. Printre cei anchetati de autoritatile americane in legatura cu tentativa de musamalizare se numara Javier Martin-Artajo, un fost director pentru strategia de trading, si Julie Grout, fost trader care a lucrat pentru el, potrivit cotidianului american "The New York Times”.

Integral in Adevarul.ro.



Ultimele stiri pe BankNews.ro: