Firmele care vor sa obtina fonduri europene pentru cresterea competitivitatii nu mai sunt obligate sa depuna scrisori de confort

Data publicarii: 13-08-2013 | Actualitate
Cei care doresc sa obtina fonduri europene contractate prin intermediul Programului Operational Sectorial Cresterea Competivitatii Economice (POS CCE) nu mai sunt nevoiti sa depuna scrisori de confort la solicitarea finantarii, potrivit unui comunicat de presa al Ministerului Fondurilor Europene. 

"Am renuntat sa solicitam scrisori de confort potentialilor beneficiari POS CCE, aceasta fiind o masura prin care simplificam documentatia ceruta in cadrul cererilor de finantare si prin care reducem birocratia", a declarat Eugen Teodorovici, ministrul Fondurilor Europene. Astfel, potentialii beneficiari vor fi scutiti de cheltuieli suplimentare, intrucat ei pot depune si alte documente care sa ateste capacitatea de cofinantare.


Procesul de simplificare va continua pana cand sistemul va fi unul normal, insa rezultatele vor incepe sa apara din toamna, in urma deciziei Comisiei Europene de reluare a platilor prin POS CCE, a adaugat Teodorovici. Proiectele pentru contractarea de finantari prin intermediul POS CCE, operatiunea 1.3.3 "Sprijin pentru integrarea intreprinderilor in lanturile de furnizori sau clustere" pot fi depuse pana la data de 2 octombrie 2013.

Integral in Adevarul.ro.


Ultimele stiri pe BankNews.ro: