Vreti sa infiintati o ferma la tara cu bani de la UE? Mai aveti doua zile pentru a depune cererea de finantare

Data publicarii: 13-08-2013 | Actualitate
Pentru infiintarea unei ferme puteti primi pana la 125.000 de euro Mai aveti doar doua zile la dispozitie sa depuneti cererea de finantare pentru infiintarea unei ferme. Solicitantii care depun proiecte de investitii pentru infiintarea fermelor de familie in cadrul sesiunii aferente Masurii 121, deschise in perioada 25 iunie - 14 august 2013, vor putea asigura si cofinantarea investitiei prin accesarea microcreditelor reglementate prin OUG 43/2013.

Agentia de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit (APDRP) informeaza potentialii beneficiari ai Programului National de Dezvoltare Rurala asupra unor noi posibilitati de asigurare a cofinantarii private a proiectelor, intreprinse de catre Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale. Prin Ordonanta de Urgenta a Guvernului (OUG) nr. 43 din 15 mai 2013, se acorda sprijinul necesar celor care vor sa infiinteze ferme de familie prin Masura 121 - "Modernizarea exploatatiilor agricole”, prin reglementarea instrumentelor financiare si de creditare a sectorului agricol.

Cum obtineti creditul

In momentul depunerii proiectului, solicitantii de fonduri europene vor semna o declaratie pe propria raspundere privind asigurarea cofinantarii private a acestuia, conform prevederilor mentionate in Ghidul Solicitantului. Ulterior, pana la semnarea Contractului de Finantare, solicitantii de fonduri europene nerambursabile vor trebui sa faca dovada existentei cofinantarii, acest lucru putand fi realizat prin accesarea microcreditelor reglementate de OUG 43/ 2013. Astfel, prin OUG 43/2013 a fost instituit un fond care va fi utilizat pentru acordarea de microcredite in scopul asigurarii contributiei proprii a beneficiarilor la finantarea proiectelor de investitii, finantare prin PNDR, care pot avea o valoare eligibila de maxim 125.000 de euro.

Integral in Adevarul.ro.


Ultimele stiri pe BankNews.ro: