Petrom si-a scos de 7,5 ori banii pe privatizare: in noua ani a acumulat profituri de peste cinci miliarde de euro

Data publicarii: 14-08-2013 | Diverse
Profiturile cumulate pana in prezent de catre compania preluata in 2004 de OMV sunt de peste cinci miliarde de euro. OMV a platit, la privatizare, mai putin de 670 de milioane de euro.


 Primul semestru din acest an a insemnat un nou record de profit pentru Petrom: 545 de milioane de euro.

Aceasta cifra, cumulata cu profiturile realizate de Petrom de-a lungul celor noua ani de cand a fost privatizata, totalizeaza cinci miliarde de euro. Suma care este de 7,5 ori mai mare decat cea platita de OMV la preluarea pachetului majoritar, in 2004.

De unde au venit banii

Profitul net al grupului Petrom a urcat cu 18% in primul semestru, la 2,4 miliarde de lei (545 de milioane de euro), insa vanzarile au coborat cu 5%, la 11,5 miliarde de lei (2,6 miliarde de euro), in special din cauza scaderii vanzarilor de titei. "In prima jumatate a anului 2013 ne-am imbunatatit performanta financiara si operationala comparativ cu primele sase luni din 2012, ca efect al investitiilor realizate in anii precedenti, managementului strict al costurilor si initiativelor de excelenta operationala", a declarat in raportul semestrial directorul general al OMV Petrom, Mariana Gheorghe.

Integral in Adevarul.ro.

Ultimele stiri pe BankNews.ro: