Topul inselaciunilor imobiliare. 1.000 de romani se zbat sa recupereze 70 de milioane de euro

Data publicarii: 14-08-2013 | Imobiliare
Cele mai mari zece "tepe” date de dezvoltatorii imobiliari din sectorul rezidential au facut peste 1.100 de victime in randul cumparatorilor. Acestia se zbat de ani de zile pentru a recupera peste 70 de milioane de euro, potrivit estimarilor facute de specialisti.

Cel mai mare si mai mediatizat caz la capitolul inselaciuni imobiliare este proiectul Planorama din Bucuresti. Un grup de dezvoltatori israelieni promiteau, in 2005, construirea a patru blocuri-turn cu 1.052 de apartamente. Au vandut in faza de proiect 850 de locuinte, dar banii nu au fost suficienti pentru a termina blocurile, iar compania a intrat in insolventa. Pagubele cumparatorilor se ridica la peste 1,2 milioane de euro.

Probleme au fost si la Cluj. Proiectul Tower Park, initiat de un grup de investitori americani, era promovat in 2007 ca fiind cel mai ambitios complex multifunctional construit vreodata in Cluj-Napoca. Planurile prevedeau dezvoltarea a patru blocuri-turn, cu un total de 475 de apartamente si 18.000 de metri patrati de spatii comerciale. 120 de clujeni au platit in avans peste sase milioane de euro pentru locuintele mult visate, dar nu s-au ales cu nimic. Dezvoltatorii nu au reusit sa convinga bancile sa-i crediteze, asa ca au cesionat proiectul. Un an mai tirziu si noii proprietari au intrat in faliment.

Integral in Digi24.ro.
Ultimele stiri pe BankNews.ro: