ProCredit Bank continua colaborarea cu Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura pentru acordarea de finantare pentru agricultori

Data publicarii: 19-08-2013 | Finante-Banci

Incepand din luna august 2013, ProCredit Bank a reinnoit conventia de colaborare cu Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura. In baza acestui acord, banca ofera finantare pentru beneficiarii de subventii primite prin A.P.I.A. in cadrul schemei unice de plata pe suprafata (S.A.P.S.).

Facilitatea de finantare este disponibila atat pentru clientii care au optat deja sa incaseze subventia de la A.P.I.A. intr-un cont curent deschis la ProCredit Bank, cat si pentru clientii noi. Produsul pe care banca il pune  la dispozitia beneficiarilor de subventii A.P.I.A. este o linie de credit cu maturitate maxima pana la data de 30 iunie 2014, data limita pentru incasarea ultimelor transe de catre agricultori, prin intermediul agentiei de plati. Valoare maxima care poate fi acordata de catre banca reprezinta 90% din valoarea subventiei ce urmeaza a fi incasata de la A.P.I.A.

ProCredit Bank accepta garantii flexibile pentru acordarea finantarii (cesiune de creanta pe sumele incasate de la A.P.I.A. sau contract de garantie personala, in functie de suma acordata). In plus, solicitantii pot beneficia de garantia oferita de Fondul de Garantare a Creditului Rural, care poate acoperi pana la 80% din valoarea liniei de credit acordate.

In anul 2012, ProCredit Bank s-a situat pe locul doi in sistemul bancar din Romania la numarul de credite acordate in baza subventiilor A.P.I.A., ceea ce denota increderea pe care clientii o au in capacitatea de gestionare a finantarii dedicate agriculturii pe care o are ProCredit Bank.

ProCredit Bank Romania:

ProCredit Bank este o banca cu servicii complete, orientata spre dezvoltare. Oferim clientilor nostri, persoane fizice si intreprinderi, servicii bancare excelente. In operatiunile noastre, aderam la o serie de principii de baza: punem valoare pe transparenta in comunicarea cu clientii, nu promovam creditele de consum si furnizam servicii bazate atat pe intelegerea situatiei fiecarui client, cat si pe o analiza financiara solida. Aceasta abordare responsabila fata de activitatea bancara ne permite sa construim parteneriate de lunga durata cu clientii nostri, bazate pe incredere reciproca.

In derularea activitatii noastre cu clientii persoane juridice, ne concentram pe finantarea intreprinderilor foarte mici, mici si mijlocii, deoarece suntem convinsi ca aceste afaceri creeaza locuri de munca si au o contributie vitala la dezvoltarea economica a tarilor in care opereaza. Oferind facilitati de economisire simple si accesibile si alte servicii bancare si investind resurse substantiale in educatia financiara, ne propunem sa promovam o cultura a economisirii si a responsabilitatii care sa poata aduce o mai mare stabilitate si siguranta familiilor obisnuite.

Actionarii nostri asteapta un randament sustinut al investitiilor pe termen lung, fara a avea ca obiectiv maximizarea profitului pe termen scurt. Investim semnificativ in instruirea si dezvoltarea personalului nostru, pentru a crea o atmosfera de lucru deschisa si eficienta si pentru a oferi clientilor nostri servicii prietenoase si competente.

In Romania, ProCredit Bank a fost infiintata in 2002 si reprezinta rezultatul unui parteneriat intre institutii financiare de renume international, cum ar fi: B.E.R.D., I.F.C. - Membra a Grupului Bancii Mondiale, Commerzbank, KfW, ProCredit Holding (companie germana de investitii) si IPC.