Fostul sef al bursei de la Varsovia, avizat ca director general al BVB

Data publicarii: 21-08-2013 | Bursa

Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF) a avizat miercuri numirea in functia de director general al Bursei de Valori Bucuresti (BVB) a fostului presedinte si director general al bursei de la Varsovia Ludwik Sobolewski, a declarat pentru MEDIAFAX Mircea Ursache, vicepresedintele ASF.

  Sobolewski a condus bursa din Varsovia timp de sapte ani, in perioada 2006 - 2013, cand piata din Polonia a ajuns pe prima pozitie din Europa Centrala si de Est.

Intre 1994 si 2006, Sobolewski a fost vicepresedinte executiv al Depozitarului Central din Polonia.

De asemenea, el a fost presedinte al Consiliului de Supraveghere al Depozitarului National al Valorilor Mobiliare, al Bursei poloneze de energie si al Bonspot, o companie care administreaza tranzactionarea obligatiunilor de stat. Sobolewski a fost decorat de doua ori de catre presedintii Poloniei cu una din cele mai inalte distinctii, acordata pentru meritele sale in dezvoltarea pietei de capital din Polonia.

Sobolewski a fost demis in ianuarie 2013 de la conducerea bursei de la Varsovia, in urma acuzatiilor ca s-a aflat in conflict de interese prin sustinerea finantarii unui film in care iubita sa urma sa joace rolul principal.

Sursa: Gandul.info

Ultimele stiri pe BankNews.ro: