Presedintele BVB: Sobolewski este cel mai potrivit pentru a implementa modelul polonez la BVB

Data publicarii: 22-08-2013 | Finante-Banci

Noul director general al Bursei de Valori Bucuresti /BVB/, Ludwik Sobolewski, este cel mai potrivit pentru a implementa modelul polonez la BVB, apreciaza presedintele Bursei, Lucian Anghel.

'Am promovat permanent modelul polonez in care cred cu tarie, iar domnul Sobolewski este cu siguranta cel mai potrivit pentru a-l replica si a-l implementa la Bursa de Valori Bucuresti prin adaptarea cunostintelor si experientei dobandite la Varsovia la stadiul de dezvoltare si la particularitatile specifice pietei de capital si mediului economico-social din Romania. Ii uram bun venit si il asiguram inca o data de sprijinul nostru in indeplinirea obiectivelor stabilite', a declarat miercuri Lucian Anghel, intr-un comunicat al BVB remis AGERPRES. 

Autoritatea de Supraveghere Financiara a aprobat miercuri numirea lui Ludwik Sobolewski in functia de director general al BVB. Consiliul Bursei l-a desemnat pe Ludwik Sobolewski in aceasta functie in sedinta din 1 iulie 2013, in urma unui proces de recrutare riguros, mentioneaza comunicatul. 

'Am acceptat aceasta provocare pentru ca am incredere in potentialul de dezvoltare al pietei de capital din Romania. Multumesc Consiliului Bursei si Autoritatii de Supraveghere Financiara pentru oportunitatea de a demonstra ca Bursa de Valori Bucuresti merita un loc mai bun in economia romaneasca si pe pietele de capital internationale', a declarat Ludwik Sobolewski. 

Ludwik Sobolewski este doctor in drept si a fost presedintele directoratului si CEO al Bursei din Varsovia in perioada 2006-2013, atunci cand aceasta a devenit cea mai mare bursa din Europa Centrala si de Est. In perioada mandatului sau, Bursa din Varsovia a excelat atat in inovatii in piata de capital, lansarea de noi segmente de piata, gestionarea pietelor de instrumente financiare si de marfuri, cat si in implementarea cu succes a unei strategii internationale de dezvoltare. In cursul acestor transformari, Bursa din Varsovia a devenit o companie publica in 2010.

Sursa: AGERPRES

Ultimele stiri pe BankNews.ro: