Profitul net al Saxo Bank a crescut de 6 ori in prima jumatate a anului fata de 2012

Data publicarii: 23-08-2013 | Finante-Banci

Saxo Bank, banca specializata in investitii si tranzactionari online, aproape si-a dublat veniturile in prima jumatate a anului 2013, fata de aceeasi perioada a anului trecut. O concentrare mai activa pe activitatile de core business si o intensificare a tranzactiilor au avut ca rezultat cele mai bune performante ale Saxo Bank din 2010 incoace. Profitul net a crescut de 6 ori, comparabil cu aceeasi perioada a anului trecut. 

In prima jumatate a anului, Saxo Bank a avut venituri EBIDTA in valoare de peste 90 de milioane EUR, inclusiv taxele, amortizarile, deprecierea, veniturile asociatilor si din joint ventures, ceea ce este mai mult decat dublu fata de cele 35 de milioane EUR din 2012. Profitul net obtinut in primele 6 luni a crescut de 6 ori, ajungand la 35 de milioane EUR. 

Intreaga activitate tranzactionala a Bancii a crescut in prima jumatate a lui 2013, cu volume in crestere pe FX si volatilitati fata de 2012. Volumele de tranzactionare pe FX options si CFD-uri au crescut, de asemenea, fata de anul trecut. 

Veniturile operationale ale grupului au atins, in prima jumatate a anului, 234 milioane EUR, cu 24% mai mult fata de aceeasi perioada a anului trecut.  

Saxo Bank continua sa puna accent pe activitatile principale de business si pe platformele si tehnologia de tranzactionare multi-asset pe care le detine. Banca a extins permanent gama de produse cu noi cross-uri valutare, portofolii ETF si o versiune mobila a principalului website comercial si a mentinut un nivel ridicat de investitii in dezvoltarea platformei de tranzactionare. Aceasta concentrare pe activitatile de baza a condus la reducerea participatiilor Bancii din anumite businessuri, cum ar fi companiile CPH Capital, Capital Four sau Global Evolution. Mai mult, participatia majoritara a Saxo Bank in EuroInvestor a fost vanduta in iunie, anul acesta. 

  • Venit operational 234 milioane EUR
  • Profit brut: 54 milioane EUR 
  • Profit net: 35 milioane EUR
  • Depozite colaterale ale clientilor (businessul de tranzactionare): 4,9 miliarde EUR
  • Asseturi in administrare: 1,8 miliarde EUR
  • Venituri EBITDA: 90 milioane EUR

Kim Fournais si Lars Seier Christensen, co-fondatori si presedinti ai Saxo Bank, au declarat:

"Suntem, evident, foarte multumiti de aceste rezultate. Saxo Bank va continua sa caute modalitati si oportunitati de crestere, adaugand mai multe produse pe platforma de tranzactionare, tintind noi piete si atragand noi segmente de clienti. In acelasi timp, Saxo Bank se va concentra pe consolidarea relatiilor cu institutiile financiare, traderii profesionisti si clientii de top, in timp ce va continua sa-si promoveze imaginea de brand puternic in segmentul masei generale din piata.” 

Saxo Bank se asteapta ca economia mondiala sa isi continue expansiunea, desi cu anumite inconveniente in 2013. Increderea investitorilor a continuat sa creasca, cu o aversiune mai mica fata de risc decat acum cativa ani. Cu toate acestea, privind anul 2013 in ansamblu, Saxo Bank isi pastreaza anumite rezerve asupra situatiei generale a pietei, mai ales ca orizonturile nu sunt foarte vizibile.

Rezultatele semestriale ale Saxo Bank:

http://storage.saxoworld.com/financial/saxo-bank-interim-report-first-half-2013.pdf


Ultimele stiri pe BankNews.ro: