Bursa ajunge vedeta in propria piata: fara sa faca nimic, Sobolevski impinge actiunile BVB la maximele anului

Data publicarii: 23-08-2013 | Bursa

Investitorii s-au ingramadit sa cumpere actiunile Bursei de Valori Bucuresti (BVB) dupa ce polonezul Ludwik Sobolewski a fost avizat de ASF pentru a prelua functia de CEO a operatorului de piata. Ieri, titlurile BVB au fost printre cele mai tranzactionate si au ajuns la cel mai mare nivel din ultimul an.

Numirea lui Sobolevski a fost intampinata cu entuziasm in piata, actiunile BVB inchizand sedinta de joi la pretul de 24,02 lei, in crestere cu 2,2%.Ultima data cand actiunile Bursei au reusit sa depaseasca pragul psihologic de 24 de lei a fost in septembrie 2012.

"Se pare ca investitorii au incredere in sansele de reusita ale noului director iar acest lucru se reflecta in evolutia actiunilor Bursei. Sperantele sunt foarte mari, insa si dezamagirea va fi la fel de mare daca nu reuseste. Cel mai probabil la cumparare au intrat si investitorii de retail, pe langa actionarii BVB care tranzactioneaza de obicei aceste actiuni”, spune Marcel Murgoci, directorul de tranzactionare al societatii de intermediere Estinvest.

Acesta considera ca seria de cresteri a titlurilor BVB se va intrerupe in urmatoarele zile avand in vedere ca acestea cumuleaza deja o apreciere de 6% in ultimele doua sedinte.

Integral in Wall Street

Ultimele stiri pe BankNews.ro: