Siria: Inspectorii ONU se indreapta spre locul anchetei privind afirmatiile referitoare la atacul chimic

Data publicarii: 26-08-2013 | International

Inspectorii ONU se indreptau luni spre locul in care urmeaza sa desfasoare o ancheta cu privire la afirmatiile referitoare la un atac chimic imputat regimului sirian, a constatat un fotograf al AFP.

Inspectorii, aflati la bordul a cinci masini si escortati de membri ai serviciilor de securitate siriene, urmeaza sa ajunga in regiunea Ghouta, unde, potrivit opozitiei, armata ar fi ucis sute de civili saptamana trecuta intr-un atac cu arme chimice. 

Misiunea a ajuns la Damasc la 18 august pentru o ancheta cu privire la afirmatii referitoare la alte atacuri din Siria. Dupa trei zile, armata a desfasurat o ofensiva la est si vest de capitala siriana, cu ocazia careia opozitia a acuzat regimul ca a utilizat arme chimice. 

Organizatia 'Medici fara Frontiere' a semnalat ca 355 de pacienti care prezentau 'simptome neurotoxice' au decedat in regiunea Damasc, insa a precizat ca nu poate 'confirma in mod stiintific cauza acestor simptome'. 

Bazandu-se pe rapoarte medicale, Observatorul sirian pentru drepturile omului a semnalat peste 300 de cazuri de persoane ucise de un gaz toxic, printre care zeci de rebeli.

Sursa: AGERPRES