ING si-a vandut divizia de asigurari din Coreea de Sud pentru 1,65 miliarde de dolari

Data publicarii: 26-08-2013 | Finante-Banci

Grupul olandez de servicii financiare ING Greop NV a anuntat luni ca a ajuns la un acord referitor la vanzare diviziei sale de asigurari din Coreea de Sud catre fondul de private equity MBK Partners pentru 1.840 miliarde woni (1,65 miliarde de dolari), transmite Reuters.

La finalizarea vanzarii, care ar urma sa aiba loc in ultimul trimestru al acestui an, ING va mai detine doar o participatie indirecta de 10% din actiunile ING Life Korea, evaluata la 120 miliarde woni (107 milioane de dolari).

'Sunt convins ca gratie sprijinului MBK Partners, ING Life Korea va putea sa continue sa-si extinda oferta si sa profite de pozitia sa de a cincea mare companie de asigurari de pe piata din Coreea de Sud', a declarat directorul ING Group, Jan Hommen.

Acordul referitor la vanzarea diviziei din Coreea de Sud marcheaza un nou pas in strategia ING de vanzare a operatiunilor din Asia. Anul trecut grupul olandez si-a vandut diviziile de asigurari din Hong Kong, Macao si Asia de Sud Est pentru o valoare combinata de 3,87 miliarde de dolari.

Integral in Capital.ro