Banca Italo Romena, pe ultima suta de metri in fuziunea cu Veneto Banca

Data publicarii: 26-08-2013 | Finante-Banci

Proiectul de fuziune dintre banca Italo Romena si Veneto Banca, ambele institutii aflate sub umbrela grupului Veneto Banca, a fost aprobat de Consiliile de Administratie ale ambelor banci si se asteapta aprobarea Bancii Italiei, a declarat recent Paolo Mariani, directorul general al bancii Italo Romena.

Bancherii au trimis deja o comunicare in acest sens si Bancii Nationale a Romaniei. Proiectul de fuziune ar trebui sa se finalizeze pana la sfarsitul anului. 

"Prin aceasta fuziune se doreste simplificarea si eficientizarea activitatii institutiei, imbunatatind procesele de aprobare si de control. Se asteapta de asemenea o reducere semnificativa a costurilor", a explicat Paolo Marini intr-un interviu acordat ziarului Bursa. 

Sucursala din Bucuresti a bancii italiene, care opereaza in Romania o retea compusa din 22 de agentii, va devenit in urma fuziunii Directia Teritoriala din Romania a Veneto Banca.

Aceasta mutare vine in contextul in care banca portugheza Millennium BCP se va retrage din Romania prin vanzarea subsidiarei Millennium Bank, care detine sub 1% cota de piata, decizia facand parte dintre masurile de restructurare convenite cu reprezentantii Comisiei Europeane. 

Integral in Capital.ro