Guvern: Inspectia fiscala la IMM-uri, efectuata o singura data la trei ani

Data publicarii: 28-08-2013 | Afaceri

Inspectia fiscala la IMM-uri se va efectua o singura data intr-o perioada de trei ani, potrivit unei ordonante adoptate in sedinta de marti a Guvernului, actul normativ urmarind transpunerea in legislatia romaneasca a documentului strategic "Small Business Act" for Europe adoptat de Comisia Europeana in anul 2008 si revizuit in 2011.

"Ordonanta adoptata de Guvern transpune in legislatia romaneasca documentul strategic "Small Business Act" for Europe adoptat de Comisia Europeana in anul 2008 si revizuit in 2011. Acest document statueaza zece principii menite sa ghideze conceptia si punerea in aplicare, atat la nivelul UE cat si la nivelul statelor membre, a politicilor de stimulare a intreprinderilor mici si mijlocii", a informat Biroul de presa al Guvernului. 

Actul normativ adapteaza principiile actului european la realitatile romanesti prin: instituirea obligativitatii evaluarii ex-ante a impactului economic al actelor normative asupra IMM-urilor, evaluare care va fi insotita de propuneri de solutii alternative, precum si prin sprijinirea dezvoltarii sistemului educational de promovare a culturii si competentelor antreprenoriale. 

De asemenea, ordonanta prevede sprijinirea si sustinerea formarii profesionale a adultilor in vederea cresterii calitatii resurselor umane necesare IMM-urilor, dar si acordarea de facilitati fiscale IMM-urilor pentru primul an fiscal de la inregistrarea in Registrul Comertului. 

Este mentionata de asemenea sprijinirea nevoilor de finantare ale IMM-urilor prin diverse instrumente investitionale, vehicule financiare si programe nationale, dar si limitarea introducerii de noi sarcini administrative sau obligatii de raportare pentru IMM-uri in vederea asigurarii unui mediu de afaceri prietenos. 

Ordonanta modifica si completeaza Legea nr.346/2004 privind stimularea infiintarii si dezvoltarii intreprinderilor mici si mijlocii, cu modificarile si completarile ulterioare. 

Sursa: AGERPRES

Ultimele stiri pe BankNews.ro: