Ramona Manescu a preluat mandatul de ministru al Transporturilor de la Victor Ponta

Data publicarii: 28-08-2013 | Politica

Ramona Manescu a preluat, miercuri, mandatul de ministru al Transporturilor de la premierul Victor Ponta, care a asigurat interimatul la conducerea acestui minister din data de 12 iulie, dupa ce fostul ministru Relu Fenechiu a demisionat din functie.

Premierul Victor Ponta a precizat ca prioritatea noului ministru al Transporturilor va fi atragerea fondurilor europene si si-a exprimat increderea "ca se va descurca intr-unul dintre ministerele cele mai dificile ale Guvernului". 

"Prioritatile le-am stabilit impreuna si luni dimineata, inainte de investirea oficiala si acum si anume desfasurarea in cat mai bune conditii a Programului Operational Sectorial de Transport. Este cea mai importanta realizare a ministerului in acest an, respectiv deblocarea programului dupa 2011, dar acum trebuie absorbite fondurile. Cel putin in acest domeniu doamna ministru are si experienta si pregatirea necesara si sunt absolut convins ca se va descurca foarte bine. Va merge la Bruxelles saptamana viitoare. Impreuna cu Autoritatea de Management are de cheltuit foarte multi bani si pentru infrastructura rutiera si pentru cea feroviara, acesta fiind obiectivul numarul 1", a declarat, miercuri, Victor Ponta. 

Relu Fenechiu a fost condamnat, pe 12 iulie a.c., de Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) in dosarul ''Transformatorul'' la cinci ani de inchisoare cu executare pentru abuz in serviciu in forma calificata. 

Potrivit rechizitoriului, companii ale lui Relu Fenechiu au vandut intre 2002 si 2005 transformatoare si intrerupatoare electrice uzate unei companii de stat la preturi de produse noi. Conform procurorilor, prejudiciul adus statului s-a ridicat la circa 1,7 milioane de euro. 

Semnarea protocolului de predare-primire a mandatului a avut loc la sediul Ministerului Transporturilor.

Sursa: AGERPRES

Ultimele stiri pe BankNews.ro: