Basescu: Romania va fi solidara cu aliatii din NATO si UE, daca vor stabili interventia in Siria

Data publicarii: 29-08-2013 | Politica

Trimisul special al AGERPRES, Mirela Barbulescu, transmite: Presedintele Traian Basescu a declarat miercuri ca Romania va fi solidara cu aliatii din NATO si UE, daca acestia vor stabili o interventie in Siria, dar pana atunci, cuvantul de ordine al tarii noastre pe acest subiect va fi prudenta.

"Punctul de vedere al Romaniei a fost exprimat oficial ieri, Romania adopta o pozitie prudenta. Romania este in asteptarea unei aprecieri a expertilor ONU care se afla pe teritoriul Siriei, cu mandat de a stabili cine a utilizat gaze toxice de lupta si abia pe urma ne vom pronunta. Exact pentru ca plecam de la premisa ca prudenta este cuvantul de ordine", a spus Basescu, intr-o declaratie comuna cu omologul slovac, intrebat despre pozitia Romaniei in eventualitatea unei interventii in Siria. 

In context, seful statului roman a amintit de efectele Primaverii arabe, punctand ca "entuziasmul" acelui moment s-a transformat in instabilitate in regiune. 

"Daca aliati de-ai nostri vor stabili interventia in Siria, Romania va fi solidara cu aliatii ei din NATO si din UE. Pana atunci insa, Romania foloseste un singur cuvant - prudenta" a mai spus Basescu. 

Si presedintele Republicii Slovace, Ivan Gašparovic, a facut apel la prudenta in cazul Siria. 

"De fapt, problema este a deciziei - daca intr-adevar trebuie decisa interventia sau nu si pe ce se bazeaza interventia, pe ce informatie. Depinde cine aduce informatia. (...) Sa fim mai precauti si, bineinteles, daca trebuie interventie, trebuie", a spus Gašparovic. 

Sursa: AGERPRES

Ultimele stiri pe BankNews.ro: