Nextebank si-a redus capitalul cu 150 mil. lei pentru a acoperi pierderile din ultimii trei ani

Data publicarii: 29-08-2013 | Finante-Banci

Actionarii Nextebank, controlata de grupul maghiar MKB, au aprobat pe 14 august reducerea capitalului social cu 149 milioane de lei (echivalentul a 33 mil. euro) pentru acoperirea pierderilor din ultimii trei ani, potrivit unei hotarari a adunarii generale a actionarilor publicata pe site-ul bancii. Capitalul Nextebank s-a redus astfel pana la 112 milioane de lei (25 mil. euro), respectiv prin reducerea cu 0,44 lei/actiune a valorii celor peste 338 de milioane de actiuni ale bancii.

Nextebank a avut pierderi de 152 milioane de lei din 2010 incoace din cauza deteriorarii portofoliului de credite, iar dupa reducerea capitalului ramane neacoperita o pierdere de circa 3 milioane de lei, care urmeaza sa fie acoperita din profiturile anilor urmatori.

MKB a sustinut cu capital banca locala in ultimii ani pentru a conserva indicatorii de prudentialitate, doar anul acesta ungurii majorand de doua ori capitalul bancii, cu echivalentul a 43 mil. euro. Ungurii incearca de mai bine de un an sa vanda subsidiara locala, iar surse din piata afirma ca un acord ar putea fi incheiat in aceasta toamna. MKB a reusit recent sa vanda si subsidiara din Bulgaria.

Sursa: ZF.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: