Daniel Chitoiu: Nu toate persoanele vor depune declaratia de avere si patrimoniu

Data publicarii: 30-08-2013 | Actualitate

Ministrul Finantelor, vicepremierul Daniel Chitoiu, a declarat, joi, la Mamaia, ca nu toate persoanele sunt obligate sa depuna declaratia de avere si patrimoniu, ci numai cele banuite ca ar fi facut evaziune fiscala.

El a adaugat ca acest subiect nu a fost bine inteles, desi s-au dat si comunicate de presa in acest sens. 

Daniel Chitoiu a precizat, intr-o conferinta de presa, ca proiectul de ordin privind declaratia de avere si patrimoniul, care este postat pe site-ul Ministerului Finantelor se refera numai la persoanele fizice la care se constata o diferenta semnificativa intre veniturile realizate declarate si impozitele platite. 

"Pe drept spus se refera la persoanele fizice care au facut evaziune fiscala. Deci, in momentul cand din evidentele fiscale si din analizele de risc care se efectueaza de catre directiile de specialitate din cadrul ANAF se constata o diferenta intre veniturile realizate declarate si impozitele platite - diferente semnificative - atunci persoana fizica respectiva este rugata sa solicite sa depuna declaratie de avere si patrimoniu, astfel incat sa intre in verificarile fiscale de rigoare Deci, nu toate persoanele fizice din Romania sunt obligate sa depuna acea declaratie de avere si patrimoniu", a precizat vicepremierul Chitoiu. 

Sursa: AGERPRES