Piata POSDRU va avea nevoie de o infuzie financiara, afirma specialistii

Data publicarii: 30-08-2013 | Finante-Banci

Piata Programului Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane (POSDRU), care s-a creat in ultimii ani, va avea nevoie de o infuzie financiara, a declarat, joi, directorul general al Autoritatii de Management POSDRU, Cristian Ababei, la Conferinta Nationala a Economiei Sociale 2013: "Pentru o economie a solidaritatii".

"Estimarea noastra este ca, pana la sfarsitul anului, in gestiune vor fi proiecte in valoare de aproximativ doua miliarde de euro si, daca analizam nivelul programului, inseamna jumatate de program operational. Cu asta va trebui sa defilam in urmatorul an si jumatate pana spre mijlocul anului 2015. Sper sa reusim pana la sfarsitul anului sa mai si simplificam din reguli pentru ca, din pacate, pentru a da drumul programului, a fost nevoie sa mai inasprim regulile care au fost simple cat de cat", a spus Ababei. 

Institutul de Economie Sociala din cadrul Fundatiei pentru Dezvoltarea Societatii Civile a organizat Conferinta Nationala a Economiei Sociale 2013: "Pentru o economie a solidaritatii". 

Evenimentul marcheaza incheierea proiectului "Prometeus - promovarea economiei sociale in Romania prin cercetare, educatie si formare profesionala la standarde europene" implementat de Fundatia pentru Dezvoltarea Societatii Civile, in parteneriat cu Institutul de Cercetare a Calitatii Vietii (ICCV), Universitatea Bucuresti - Facultatea de Sociologie, European Research Institute on Cooperative and Social Enterprises (EURICSE) si Centrul National de Pregatire in Statistica (CNPS). 

Expertii centrului de cercetare european EURICSE vor prezenta concluziile privind situatia actuala a economiei sociale din Romania, provocari si recomandari pentru politici publice in favoarea economiei sociale la noi in tara, inclusiv reglementari legale in domeniu.

sursa: AGERPRES