Olandezii de la Aegon au lansat divizia Private Investments, dedicata investitorilor

Data publicarii: 30-08-2013 | Finante-Banci

Asiguratorul olandez Aegon a lansat Aegon Private Investments, o noua divizie dedicata investitorilor. Principalul instrument de investitii distribuit prin aceasta noua divizie este Aegon Privilege, o solutie care ofera clientilor acces la fonduri precum Franklin Templeton, Fidelity, Black Rock, Allianz, JP Morgan, Schroder sau Credit Suisse. Aceasta solutie se adreseaza clientilor cu venituri medii si mari, care pot plasa prin intermediul Aegon Privilege sume pornind de la 5.000 de euro, in fonduri alese de catre acestia in functie de profilul investitional al fiecaruia dintre ei.

''Prin intermediul Aegon Privilege, investitia in aceste fonduri internationale este mai accesibila decat in cazul achizitionarii directe de unitati de fond. Produsul le ofera clientilor nostrii control complet asupra deciziei de investitie, acces online, in timp real, la informatiile legate de contract si evolutia acestuia, precum si transparenta totala asupra costurilor asociate acestui produs'', a spus Sinziana Maioreanu, CEO Aegon pentru Romania. In plus, Aegon Privilege include beneficiile unei asigurari de viata si o structura de taxare mai avantajoasa decat in cazul solutiilor clasice de investitii, potrivit asiguratorului olandez.

Noua divizie, activa in Romania de doua luni, este formata dintr-o echipa de oameni cu experienta in private banking si investitii, care gestioneaza deja un portofoliu de peste 50 de contracte.

La nivel mondial, diviziile de asigurari de viata din grupul Aegon au inregistrat vanzari de 520 de milioane de euro la nivelul trimestrului al doilea din 2013, cu 21% mai mari fata de perioada similara a anului trecut. In urma acestor rezultate, profitul inainte de impozitare al Aegon din trimestru al doilea este de 478 de milioane de euro, cu 5% mai mult decat in acelasi trimestru al anului precedent.

Integral in ZF.ro