Garanti Romania isi continua dezvoltarea pe piata locala, raportand rezultate financiare pozitive

Data publicarii: 02-09-2013 | Finante-Banci

Grupul Garanti a inregistrat 19,8 milioane de euro profit net in prima jumatate a anului 2013

Garanti Romania, unul dintre cele mai dinamice si inovatoare grupuri financiare pe piata locala, si-a continuat cresterea organica, inregistrand un profit net consolidat de 19,8 milioane de euro pentru prima jumatate din 2013, mai mult decat dublu fata de aceeasi perioada a anului trecut. In acelasi timp, veniturile nete consolidate ale Grupului au urcat la 64,8 milioane de euro, in crestere fata de prima jumatate a anului 2012. La finele lunii iunie 2013, totalul activelor Grupului se ridica la 1,75 miliarde de euro. 

Rezultatele pozitive au fost inregistrate pe fondul unei atentii sporite acordate portofoliilor in intregul grup, precum si al strategiei de adaptare a serviciilor si produselor la nevoile clientilor in noile conditii de piata. 

Toate cele patru companii din cadrul Grupului Garanti Romania au inregistrat profit in prima jumatate a anului 2013: Garanti Bank - 17.1 milioane de euro profit net, cu patru ori mai mult fata de profitul inregistrat in aceeasi perioada din 2012; Garanti Credite de Consum - 0.9 milioane de euro; Garanti Leasing - 1,3 milioane de euro; Garanti Credite Ipotecare - 0,5 milioane de euro profit net. 

"Grupul Garanti si-a mentinut trendul ascendent prin dezvoltarea tuturor segmentelor, achizitia de noi clienti, cresterea volumului de depozite si de credite acordate in special pe segmentul IMM-urilor - motorul cresterii economice in contextual actual. Gestionarea eficienta a riscurilor, impreuna cu o atentie sporita indreptata catre nevoile clientilor, au constituit cheia succesului in dezvoltarea sustenabila a grupului. Pentru a doua jumatate a anului, estimarea noastra asupra pietei pe baza datelor existente este una prudenta, dar avem in vedere mentinerea obiectivelor de profitabilitate pentru Garanti Romania”, a declarat Ufuk Tandogan, CEO Grupul Garanti Romania.

In prezent, Garanti Bank are o prezenta nationala prin intermediul celor 78 de agentii si a canalelor alternative de distributie. Numarul bancomatelor BancoSmart a depasit 250, fiind cea mai extinsa retea nationala de ATM-uri inteligente, in timp ce numarul de POS-uri a urcat la 7.650. 

Garanti Bank a fost premiata in iulie 2013 de catre prestigioasa revista internationala Global Finance pentru "Best Consumer Internet Bank in Romania” si "Best in Social Media in CEE Region”. Cele doua distinctii au fost acordate in cadrul "World's Best Internet Banks Competition 2013”.

Pentru prima jumatate a anului, actionarul Grupului Garanti Romania, Turkiye Garanti Bankasi, a inregistrat un profit net consolidat de 2,2 miliarde de lire turceşti (echivalentul a 890 milioane de euro) si active totale de 197,4 miliarde de lire turcesti (echivalentul a 80 miliarde de euro).


Ultimele stiri pe BankNews.ro: