Planul de restructurare al Millennium ce prevede vanzarea operatiunilor din Romania, aprobat de catre CE

Data publicarii: 02-09-2013 | Finante-Banci

Comisia Europeana a decis ca planul de restructurare prezentat de grupul bancar portughez Banco Comercial Portugues (BCP), plan care prevede vanzarea diviziei Millennium Bank din Romania, respecta prevederile comunitare referitoare la ajutoarele de stat, informeaza un comunicat de presa al BCP.

Potrivit Comisiei Europene, concentrarea pe activitatile cheie ii va permite bancii sa sprijine economia si gospodariile, continuand strategia de restructurare. In ceea ce priveste activitatile internationale, planul subliniaza importanta strategica a operatiunilor din Angola, Mozambic si Polonia la veniturile grupului. 

'In cadrul activitatilor internationale, planul prevede vanzarea operatiunilor BCP din Romania, pe termen mediu, precum si vanzarea participatiei la Piraeus Bak, dobandita ca urmare a vanzarii operatiunilor Millennium din Grecia', se arata in comunicatul bancii portugheze. 

Fondata in 1985, Millennium bcp a inregistrat, in decembrie 2012, active totale in valoare de 90 de miliarde de euro. Millennium este liderul pietei bancare private portugheze si este componenta a unor importanti indici bursieri nationali si internationali, in special Euronext PSI Servicii Financiare, PSI-20, DJ Eurostoxx, Bebanks si Euronext 100 - tranzactionati pe bursele din Lisabona, Paris, Bruxelles si Amsterdam. 

Millennium bcp si-a inceput activitatea pe piata romaneasca pe data de 11 octombrie 2007, prin deschiderea simultana a 39 de sucursale, in Bucuresti si in opt orase din tara. Banca se adreseaza atat populatiei, cat si companiilor, printr-o gama larga de produse. 

Sursa: AGERPRES

Ultimele stiri pe BankNews.ro: