BVB: Tranzactiile cu actiuni au atins luni un minim al ultimelor cinci luni

Data publicarii: 03-09-2013 | Bursa

Valoarea tranzactiilor cu actiuni la Bursa de Valori Bucuresti /BVB/ s-a cifrat luni la 1,45 milioane euro, cel mai scazut nivel din ultimele cinci luni.

Lichiditatea principala a pietei principale de actiuni nu a mai fost la un nivel atat de scazut din data de 1 aprilie, cand tranzactiile bursiere s-au situat la 1,22 milioane euro. 

Cotatiile actiunilor listate la Bursa de Valori Bucuresti s-au apreciat luni in medie cu 0,65%, evolutie masurata de indicele compozit BET-C, in timp ce indicele BET-FI al SIF-urilor a crescut cu 1,20%. Au fost realizate tranzactii cu actiunile emise de 50 de companii, din care 34 au inregistrat aprecieri ale cotatiilor, iar 11 au scazut. 

Indicele BET, ce reflecta evolutia celor mai lichide zece actiuni listate, a crescut cu 0,70%, indicele blue-chip extins BET-XT al celor mai lichide 25 de companii a crescut cu 0,81%, iar indicele BET-NG al companiilor din sectorul de energie si utilitati a crescut cu 0,58%. 

Indicele BET-BK, reperul de randament al fondurilor de investitii, a crescut cu 0,65%. 

Cele mai lichide titluri au fost Fondul Proprietatea, cu tranzactii de 1,07 milioane lei, si Banca Transilvania - 1,19 milioane lei.

Sursa: AGERPRES/

Ultimele stiri pe BankNews.ro: