George Calinescu a fost confirmat ca director financiar al Bancii Transilvania

Data publicarii: 03-09-2013 | Finante-Banci

Banca Transilvania (TLV), a treia banca de pe piata locala, a anuntat oficial numirea lui George Calinescu in functia de director financiar executiv (CFO). El isi va incepe mandatul dupa obtinerea aprobarilor si autorizarilor necesare, potrivit unui anunt transmis bursei.

Ziarul Financiar a scris in urma cu o saptamana despre numirea lui Calinescu, fost vicepresedinte si CFO al RBS Bank, in functia de director financiar al Bancii Transilvania.

Aceasta este a doua numire importanta la varful bancii dupa cea a lui Omer Tetik in functia de director general (CEO). Tetik, 40 de ani, si Calinescu, 38 de ani, vor alcatui una dintre cele mai tinere echipe executive din sistemul bancar romanesc.

Banca Transilvania a obtinut in primul semestru un profit net de 180,2 mil. lei, in usoara crestere fata de aceeasi perioada a anului trecut. Banca este listata la bursa, unde are o capitalizare de 3,19 mld. lei (722 mil. euro).

Principalii actionari ai bancii sunt BERD, cu 14,6% din actiuni, Bank of Cyprus, SIF-urile si Horia Ciorcila, presedintele consiliului de administratie.

Sursa: ZF.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: