UniCredit a raportat o rata de credite neperformante de 11,17% pe semestrul intai

Data publicarii: 04-09-2013 | Finante-Banci

UniCredit Tiriac Bank inregistra la jumatatea anului o rata a creditelor neperformante de 11,17%, potrivit raportului semestrial al bancii. Pentru 2012 UniCredit raportase o pondere de 12,2% a creditelor cu restante mai mari de 90 de zile in totalul portofoliului, in crestere usoara fata de 11,7% la sfarsitul lui 2011.

Banca se numara astfel printre institutiile de credit care afiseaza rate de neperformanta mult sub media pietei, care a trecut de 20% la sfarsitul semestrului intai. Provizioanele UniCredit pentru riscul de credit au crescut in ultimul an cu 11,5%, pana la aproximativ 11,5 mld. lei. In cazul acestei banci ponderea mai redusa a neperformantelor ar putea fi explicata prin mentinerea productiei de credite pe un trend ascendent in ultimii ani.

Soldul creditelor acordate clientilor a urcat in ultimul an cu aproape 5%, pana la 16,5 mld. lei. Portofoliul este dominat de finantarile pentru companii, care aveau o pondere de 71% la sfarsitul lunii iunie, insa aceasta se va dilua intru catva in urma incorporarii creditelor de retail preluate de la RBS, operatiune care ar urma sa aiba loc luna aceasta.

Sursa: ZF.ro