Raiffeisen taie la maxim 4,1% pe an dobanzile la depozitele in lei

Data publicarii: 04-09-2013 | Finante-Banci

Raiffeisen, a treia banca locala dupa activele detinute, a redus dobanzile la depozitele la termen cu pana la 0,85 puncte procentuale in cazul sumelor plasate in moneda locala si cu pana la 0,6 puncte in cazul economiilor in euro. Dobanda la lei incasata de clientii bancii variaza intre 3,15% si 4,1% pe an in functie de suma depusa si de maturitatea depozitului.

La euro dobanzile variaza intre 1,25% si 2% pe an. Astfel, pentru un depozit in valoare de 5.000 de euro, un client persoana fizica poate primi o dobanda cuprinsa intre 1,35% si 1,90%, in timp ce pentru un depozit  in valoare de 15.000 de lei Raiffeisen plateste o dobanda de la 3,2 pana la 4,15% in functie de maturitate.

Reducerea dobanzilor la depozite a fost prima reactie a bancherilor la masura Bancii Nationale de scadere a dobanzii de referinta cu o jumatate de punct procentual pana la 4,5%, in timp ce actualizarea in jos a costului creditelor in lei nu a reprezentat o prioritate a institutiilor de credit. Mai multe banci, printre care BCR si Millennium, au coborat dobanzile la depozitele la termen in ultima perioada, platind o dobanda minima de pana la 3% la lei.

Sursa: ZF.ro