Noul sef al Bursei: Trebuie sa gandim diferit, ca Steve Jobs. Vreau ca managerii romani sa se ingrijoreze cand un competitor ajunge pe BVB

Data publicarii: 04-09-2013 | Bursa

Nu a cerut timp pentru dezvoltare, nu il deranjeaza luptele interne si totodata recunoaste fara ezitare ca atunci cand a jucat in "echipa adversa” - Bursa din Varsovia - a urmarit interesele companiei, chiar daca acestea erau contrare celor pe care Bursa de la Bucuresti (BVB) le avea. Primul discurs public al polonezului Ludwik Sobolewski, noul CEO al BVB, a fost unul atipic, in special comparat cu discursurile obisnuite ale managerilor romani.

Sobolewski a fost numit in functie pe data de 1 iulie, iar Autoritatea de Supraveghere Financiara i-a acordat avizul acum doua saptamani.

Principalele sale obiective vor ramane in buna parte aceleasi pe care le-au avut si predecesorii sai: atragerea investitorilor si a unor noi companii pe bursa, precum si cresterea valorii zilnice a tranzactiilor, care in ultima perioada rareori a depasit 10 mil. euro/zi.

"Vreau sa ajungem sa avem o frecventa a listarilor atat de mare incat sa nu mai fie privite ca niste evenimente unice pe Bursa. Ma refer chiar la o frecventa de o listare pe luna. Cand vom avea o frecventa atat de mare va fi usor sa atragem companii private in piata. Vreau sa ajungem la un punct in care managerul roman obisnuit sa isi faca griji cand competitorul sau direct ajunge sa se listeze."

Integral in Wall Street