Siria: Brahimi, de urgenta in Rusia pentru a pleda cauza negocierilor de pace cu ocazia summitului G20

Data publicarii: 05-09-2013 | International

Emisarul special al Ligii Arabe si ONU, Lakhdar Brahimi, a plecat de urgenta la Sankt Petersburg, unde joi se vor reuni liderii G20, pentru a pleda, alaturi de secretarul general al Natiunilor Unite, Ban Ki-moon, in favoarea unei conferinte internationale de pace in Siria, a declarat un purtator de cuvant al Organizatiei, citat de AFP si RIA Novosti.

Secretarul general a 'anuntat ca emisarul special pentru Siria, Lakhdar Brahimi, este in drum spre Rusia pentru a-l ajuta sa promoveze in contextul summitului G-20 de la Sankt Petersburg conferinta internationala pentru Siria' numita Geneva-2, a declarat Martin Nesirky, purtatorul de cuvant al ONU. 

'In timp ce lumea intreaga se concentreaza pe preocuparea cu privire la posibila utilizare a armelor chimice in Siria, noi trebuie sa avansam si mai ferm spre o conferinta internationala privind Siria, care ar urma sa se desfasoare la Geneva', a declarat Martin Nesirky, subliniind ca 'solutia politica este singura modalitate de a pune capa varsarii de sange din aceasta tara'. 

Ministrul rus de externe Serghei Lavrov declara luni ca, daca Statele Unite vor porni o actiune militara impotriva Siriei, atunci conferinta de pace 'Geneva 2', convenita de diplomatiile rusa si americana pentru solutionarea conflictului din aceasta tara, ar putea fi amanata sau chiar anulata. 

Summitul G20 este prevazut sa se desfasoare in zilele de joi si vineri la Strelna, o suburbie pitoreasca a orasului Sankt Petersburg, numit si Venetia Nordului. Este de asteptat ca una din principalele teme abordate sa fie situatia din Siria, desi acest subiect nu este inclus in principala ordine de zi a evenimentului.

Sursa: AGERPRES/

Ultimele stiri pe BankNews.ro: