BCE, singura autoritate in masura sa decida ce banci europene trebuie inchise

Data publicarii: 05-09-2013 | Finante-Banci

Banca Centrala Europeana ar trebui sa aiba atributii exclusive pentru a decide ce banci europene nu mai sunt viabile si ar trebui inchise, a afirmat miercuri Joerg Asmussen, membru al comitetului executiv al BCE, transmite Reuters.

Eforturile europene de creare a unei uniuni bancare, cu o supervizare comuna si un mecanism de rezolutie pentru inchiderea bancilor cu probleme s-au atenuat deoarece guvernele nu au ajuns la un acord privind detaliile si a costurile proiectului.  Joerg Asmussen sustine ca un mecanism unic de rezolutie este tot atat de important ca si crearea unei autoritati unice de supervizare, o responsabilitate ca va fi asumata de BCE.

Desi a salutat propunerea Comisiei Europene pentru un mecanism de rezolutie care sa isi inceapa activitatea in 2015, oficialul BCE a afirmat ca este necesara o discutie privind autoritatea care va decide ce banci europene nu mai sunt viabile si ar trebui inchise. 'In opinia mea, o astfel de decizie ar trebui luata exclusiv numai de autoritatea care supervizeaza bancile, care in viitor va fi BCE', a explicat Asmussen intr-un discurs rostit la Frankfurt.

Integral pe InComeMagazine.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: