Liviu Dragnea: Legea privind cainii fara stapan ar putea fi adoptata saptamana viitoare

Data publicarii: 06-09-2013 | Actualitate

Vicepremierul Liviu Dragnea, ministru al Dezvoltarii Regionale si Administratiei, a declarat ca problema cainilor fara stapan a fost si ea dezbatuta la intalnirea cu primarii de comune de joi, pentru ca afecteaza toate comunitatile, adaugand ca este posibil ca saptamana viitoare sa fie adoptat proiectul legii in domeniu aflat in Parlament.

"Da, am discutat, problema cainilor afecteaza toate comunitatile. CCR a retrimis legea initiala la Parlament, dar vreau sa lamurim lucrurile. Curtea nu a declarat ca neconstitutionala posibilitatea eutanasierii, ci obliga, asa cum e normal, la o succesiune clara, ca sa fie ultima solutie. Probabil saptamana viitoare, undeva la mijlocul saptamanii, s-ar putea ca acest subiect sa fie inchis ca reglementare. Poate vom putea adopta legea, urmand sa mai fie un pachet de actiuni care sa ajute in privinta asta si trebuie sa discutam serios de problema financiara. Este usor sa dai sarcini primarilor printr-un act normativ, sa ii obligi sa faca adaposturi, dar inchizi ochii cand te uiti in bugetul lor sa vezi ca nu au bani pentru asa ceva. Un lucru este cert, in primul rand trebuie sa protejam vietile oamenilor", a spus Liviu Dragnea. 

Un copil de patru ani a murit, la inceputul acestei saptamani, dupa ce a fost muscat de caini pe un teren privat din zona Parcului Tei din Capitala. 

Vicepremierul Liviu Dragnea i-a convocat joi pe reprezentantii Asociatiei Comunelor din Romania (AcoR) la o intalnire la sediul Ministerului Dezvoltarii Regionale, la care a participat si premierul Victor Ponta.

Sursa: AGERPRES/