Prim-ministrul Victor Ponta si vicepremierul Liviu Dragnea s-au intalnit cu primari de comune

Data publicarii: 06-09-2013 | Politica

Blocarea posturilor din administratie si lipsa fondurilor au fost principalele probleme aduse in discutie de reprezentantii Asociatiei Comunelor din Romania la intalnirea de joi cu premierul Victor Ponta si vicepremierul Liviu Dragnea.

"Niciodata asociatia nu a actionat politic. (...) Avem o asteptare mare la rezolvarea unor probleme. Mi-as dori in urmatoarele zile sa incheiem un protocol care sa fie materializat printr-un memorandum in care sa se stabileasca responsabilitati de o parte si de alta, termene, ca altfel asteptarile noastre sunt fara rezultat", a spus presedintele Asociatiei Comunelor, Emil Draghici, care a afirmat ca vrea sa duca mesajul "corect si real" al Guvernului catre locuitorii comunelor. 

Premierul Victor Ponta a aratat ca Guvernul este deschis catre problemele tuturor primarilor. 

"Nu sunt de acord nici cu cei care au zis sa va desfiintam jumatate, a zis cineva ca sunteti prea multi si ca de aceea trebuie sa desfiintam comunele. (...) Eu am facut si fac toate eforturile sa reusim sa va finantam, ca din impozite locale nu puteti multi sa functionati, stiti foarte bine. Sunt cereri ale dumneavoastra pe care le rezolvam imediat. Ati zis sa fiti in comisiile de inventariere, (...) am facut ordonanta 28 tot pentru binele dumneavoastra ca sa fie toate programele intr-un singur loc, am deblocat posturile din administratie, am desfiintat ce era blocat si acum sunteti unu la unu. Ideea e ca dumneavoastra reprezentanti baza acestei tari si ce putem face, facem. Vreau sa va scot din faliment, sa nu va desfiintez si sa va faceti treaba fata de cetateni", a spus Ponta. 

Vicepremierul Liviu Dragnea a sustinut ca protestul primarilor a fost nejustificat si a spus ca problemele lor sunt reale, admitand ca ar fi putut exista o lipsa de comunicare. 

"Cu deblocarea posturilor, nu va suparati, este vorba despre un aviz si asteptam de la dumneavoastra o solicitare si primiti permisiunea sa ocupati toate posturile, sa completati postul. Pentru unu la unu nu trebuie sa cereti aprobare de la nimeni", a explicat Dragnea. 

Vicepremierul a afirmat ca nu intelege supararea edililor in privinta propunerii ca oamenii sa poata achita impozitul agricol la primarie. 

"Nu face primarul un serviciu pentru Guvern, primaria ca institutie face un serviciu pentru cetateni si se creeaza posibilitatea cetateanului sa vina la primarie, nu stiu daca cetatenii ar fi multumiti sa mearga la resedinta de judet. In ceea ce priveste insolventa, in realitate legea a fost data in sprijinul dumneavoastra, al primariilor si consiliilor judetene, e vorba de protectia acestora in fata creditorilor. Procedura e inspirata din SUA si e exemplu de buna practica", a declarat Liviu Dragnea. 

Sursa: AGERPRES