Proiectul de lege privind cainii fara stapan, adoptat de Camera Deputatilor

Data publicarii: 10-09-2013 | Actualitate

Proiectul de lege privind cainii fara stapan a fost adoptat marti de plenul Camerei Deputatilor cu 266 de voturi pentru, 23 de voturi impotriva si 20 de abtineri.

Actul normativ prevede prelungirea de la sapte la 14 zile lucratoare a termenului in care un caine din adapost poate fi revendicat sau adoptat, gratuit. Dupa cele 14 zile, autoritatea locala poate decide eutanasierea cainilor sau prelungirea sederii lor in adapost, cu conditia sa aiba resurse financiare pentru intretinerea padocurilor. 

''Noi a trebuit sa ne referim doar la ce se intampla cu un caine de la momentul capturarii, cat dureaza pana se va trece la eutanasiere si care sunt etapele. (...) Un primar care nu are posibilitate sa cazeze cainele, sa treaca fara nicio restrictie, decat cea prevazuta de termenul impus de lege, la eutanasiere. Daca primarul respectiv considera ca are suficienti bani si suficient spatiu sa tina un numar de caini, sa amane aceasta decizie'', a precizat Bogdan Ciuca, presedintele Comisiei juridice. 

Potrivit acestuia, reteritorializarea cainilor va fi exclusa conform noii legi. 

Comisiile juridica si pentru administratie publica ale Camerei Deputatilor au intocmit luni seara raport comun asupra acestui proiect. In raport s-a prevazut si posibilitatea donatiilor pentru intretinerea cainilor fara stapan pastrati in adaposturi si, de asemenea, cea a adoptiilor de la distanta. 

Sursa: AGERPRES

Ultimele stiri pe BankNews.ro: