Procurorii DNA l-au retinut pe Claudiu Ristea, director executiv la AJFP Ilfov

Data publicarii: 11-09-2013 | Finante-Banci

Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie au dispus retinerea lui Claudiu Ristea, director executiv la Administratia Judeteana a Finantelor Publice (AJFP) Ilfov, in sarcina caruia s-a retinut infractiunea de luare de mita.

Potrivit unui comunicat al DNA transmis miercuri AGERPRES, el urmeaza sa fie prezentat, miercuri, la Tribunalul Bucuresti, cu propunere de arestare preventiva pentru 29 de zile. 

In acelasi dosar, sunt urmariti penal pentru complicitate la luare de mita Constantin Augustin Murgoci si Alexandru Bogdan Filip, inspectori la AJFP Ilfov, fata de care procurorii au dispus masura obligarii de a nu parasi tara pentru 30 de zile. 

DinOrdonanta de punere in miscare a actiunii penale intocmita de procurori a rezultat ca, in 5 septembrie, inculpatul Ristea, fiind in exercitarea atributiilor de serviciu, a acceptat promisiunea unui administrator de societate comerciala (persoana denuntatoare), de remitere a unei sume intre 20.000-30.000 lei, in schimbul semnarii unor documente care deblocau conturile firmei respective. 

"Promisiunea i-a fost transmisa lui Claudiu Ristea prin intermediul invinuitilor Murgoci si Filip, inspectori, care i-au transmis persoanei denuntatoare acordul directorului, precum si faptul ca acesta, in schimbul promisiunii facute, a semnat documentul necesar la unitatea bancara pentru deblocarea contului societatii, urmand ca ulterior, denuntatoarea sa retraga suma destinata directorului AJFP Ilfov si sa o remita prin intermediul celor doi inspectori", mai arata DNA. 

Sursa citata precizeaza ca invinuitii Filip si Murgoci au primit, marti, de la persoana denuntatoare 30.000 lei, iar in aceeasi zi suma a fost remisa inculpatului Ristea, imprejurare in care procurorii au procedat la constatarea infractiunii flagrante. 

Sursa: AGERPRES/

Ultimele stiri pe BankNews.ro: