PAID a vandut in august 105.000 de polite noi de asigurare a locuintelor

Data publicarii: 11-09-2013 | Finante-Banci

PAID, societatea care emite politele de asigurare obligatorie a locuintelor,  a incheiat in luna august aproape 105.000 de polite noi si a ajuns la un portofoliu de aproape 422.000 de contracte dupa ce a incheiat parteneriate pentru distribuirea de polite cu Allianz-Tiriac, Omniasig si Asirom, companii care nu fac parte din actionariatul PAID.

La inceputul anului, portofoliul PAID numara 330.000 de polite, iar la finele lunii iulie 317.000 de contracte. Conform unor noi reglementari adoptate in luna iulie, toti proprietarii de locuinte au obligatia de a incheia PAD, polita de asigurare obligatorie, care ofera acoperire impotriva riscurilor catastrofice (cutremurelor, alunecarilor de teren si inundatiilor) in limita sumei asigurate de 20.000 sau 10.000 euro, in functie de structura constructiva a locuintei asigurate. Proprietarii care nu isi asigura locuintele vor fi amendati de autoritatile locale cu pana la 500 lei.

Totodata, societatile de asigurare autorizate sa preia riscuri de catastrofe naturale pot incheia pentru aceste categorii de riscuri asigurari facultative ale locuintelor numai pentru partea din suma asigurata ce excede suma asigurata obligatoriu prin PAD (10.000 sau 20.000 euro). Dupa aparitia noilor reglementari, Allianz-Tiriac, Omniasig si Asirom au semnat, in cursul lunii august, parteneriate cu PAID pentru distribuirea politei de asigurare obligatorie a locuintei. Pe langa cele 422.000 de polite obligatorii, pe piata exista si aproape patru milioane de polite facultative, care acopera o gama mai larga de riscuri. 

Sursa: ZF.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: