La fabricarea noului model BMW X5 ce va fi prezentat maine la Frankfurt este folosita si o solutie software dezvoltata la Timisoara

Data publicarii: 12-09-2013 | IT&C

In cadrul Targului International de Automobile de la Frankfurt ce se va desfasura in perioada 12-22 septembrie 2013, BMW prezinta noul model BMW X5. 

Prezent in Timisoara cu ocazia lansarii BMW seria 5 la dealerul Automobile Bavaria, Anton Furtmeier, directorul general al F&F IT Services, a declarat: "Pentru ca de peste 25 de ani, F&F dezvolta unelte software pentru BMW, avem raspunsul la cea mai grea intrebare: Care este cea mai importanta componenta din noul BMW X5? Noi, echipa F&F, credem ca raspunsul este PASIUNEA. Pasiunea a mii de oameni care proiecteaza, produc, comercializeaza si intretin aceste masini. Oameni extraordinari care se dedica acestei pasiuni cu aceeasi seriozitate, de oriunde de pe glob.”

La aceasta pasiune participa si firma F&F cu sediul la Munchen, Germania si cu o reprezentanta la Timisoara, care odata cu lansarea noului BMW X5 aniverseaza 5 ani de existenta a biroului din Romania. 

Fabricarea unui automobil este un proces extrem de complex: sunt peste 30.000 de componente care se pot combina in mai multe milioane de variante pentru fiecare model. Solutia software dezvoltata de F&F ajuta persoanele responsabile de planificarea productiei sa identifice termenele ideale de intrare in productie.

Un automobil modern, ca noul model BMW X5, contine peste 100 de milioane linii de cod scrise de programatori. Daca ar fi sa tiparim tot acest cod pe foi A4 si le-am pune cap la cap, am obtine o linie suficient de lunga cat sa inconjuram Terra la ecuator de 3 ori. Aici includem sistemele de diagnoza, harti pentru navigatie, controlul motorului si a accesoriilor. Solutia furnizata de F&F permite un control centralizat al distributiei de software si permite ca la fiecare actualizare, software-ul potrivit pentru fiecare regiune sa ajunga la toti dealerii, in toate tarile in care se comercializeaza BMW.

Aplicatia Mobile Learning implementata de F&F IT Services ajuta angajatii sa asimileze mai usor informatiile noi. Solutia este folosirea de concepte didactice moderne, unitati mici de material didactic care sunt disponibile tot timpul printr-un dispozitiv mobil, ca de exemplu smartphone sau  tableta, pot fi parcurse in ritmul propriu si pot fi reluate oricand. 

Cu pasiunea pentru software, expertiza tehnica si experienta din domeniul automotive, F&F reuseste sa sustina de 5 ani din Timisoara concerne internationale, precum BMW,  optimizand procese prin solutii IT - ca de exemplu, procesul de fabricare a noului model X5, model ce va fi lansat maine la Targul International de Automobile de la Frankfurt.

Puteti obtine mai multe detalii despre F&F IT Services aici: http://www.ff-romania.ro/


Ultimele stiri pe BankNews.ro: