Romania va suporta corectii de 25% din valoarea declaratiilor de cheltuieli transmise CE in cadrul POS DRU

Data publicarii: 12-09-2013 | Finante-Banci

Hotararea de Guvern privind aplicarea de corectii financiare in cadrul Programului Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane (POS DRU) 2007-2013, conform solicitarii Comisiei Europene (CE), a fost publicata marti, 10 septembrie a.c., in Monitorul Oficial nr. 575. Documentul prevede ca statul roman sa suporte corectii financiare de 25% pentru cererile de rambursare aferente proiectelor selectate pe baza procedurilor nerevizuite, anterior anului 2012. Executivul a decis suportarea contravalorii acestor corectii de la bugetul de stat, in vederea asigurarii fluxurilor financiare din partea CE.

In perioada 29 ianuarie-01 februarie 2013, Comisia Europeana - prin Directia Generala Ocuparea Fortei de Munca, Afaceri Sociale si Incluziune (DG EMPL) - a desfasurat un audit de monitorizare pentru evaluarea progresului implementarii recomandarilor referitoare la verificarile de prim nivel ale Autoritatii de Management, din raportul final al misiunii de audit din aprilie-mai 2012 (recomandari ce au condus la pre-suspendarea programului in august anul trecut).

Ca urmare a misiunii de follow-up, platile catre Romania au fost reluate. Ele au fost insa conditionate de introducerea continua si eficienta de catre statul roman a procedurilor imbunatatite privind implementarea proiectelor si aplicarea de corectii financiare forfetare aferente proiectelor selectate pe baza procedurilor nerevizuite

Ultimele stiri pe BankNews.ro: